Kinderopvang voor kind met beperking

Heeft jouw kind een beperking? En ben je op zoek naar kinderopvang voor kind met beperking? Dan is Anders bij Sanders misschien wel wat voor jou. Voor kinderen die een beperking hebben is het belangrijk dat ze de juiste aandacht krijgen. Bij kinderopvang Anders bij Sanders zijn ze gespecialiseerd op het gebied van kinderen met bijvoorbeeld ADHD en Autisme. Maar hebben ook uitermate veel kennis en ervaring op het gebied  van kinderen met een aangeboren hersen letsel. Binnen het kinderopvang is het uiterst belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat dit ook echt gebeurd hebben de mensen binnen Anders bij Sanders verschillende opleidingen gedaan om over voldoende capaciteit te beschikken. Zo hebben ze verschillende opleidingen gedaan op het gebied van het coachen van kinderen. Maar ook is er een opleiding gedaan voor onderwijsassistent. En dat sluit natuurlijk naadloos aan bij het begeleiden van kinderen. 

Hoe gaan ze te werk?

Bij Anders bij Sanders gaan ze uit van wat de kinderen wel kunnen en gaan dus niet uit van wat de kinderen misschien niet zouden kunnen. Bijvoorbeeld het samen spelen met andere kinderen of het communiceren op wat voor een manier dan ook. Daarnaast wordt er in de ruimte waarin de kinderen opgevangen worden duidelijk aangegeven hoe de dag er bijvoorbeeld uit gaat zien. Dit wordt gedaan door middel van bijvoorbeeld dagritme kaarten. Vooral voor kinderen met autisme kan het erg belangrijk zijn om enig idee te hebben hoe de dag er ongeveer uit gaat zien. Maar ook moet er bijvoorbeeld voldoende licht aanwezig zijn in de ruimte en hangen er ook verschillende foto’s aan de muur. Ook het speelgoed binnen de kinderopvang voor kind met beperking is afgesteld op de behoefte van het kind. Niet elk kind kan namelijk met hetzelfde speelgoed spelen als bijvoorbeeld een ander kind, om wat voor een reden dan ook. En aangezien elk kind wel recht heeft op dezelfde behandeling en op zijn eigen ontwikkeling.

Waar wordt rekening mee gehouden?

Elk kind heeft natuurlijk een ander soort behandeling nodig. Daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Elk kind wordt behandeld op een manier zoals hij of zij het nodig heeft. Vooral bij kinderen met een beperking is dit belangrijk. Maar ook wordt er met het kind gesproken op dezelfde hoogte door gehurkt te zitten. Al dit soort kleine dingen kunnen belangrijk zijn voor een kind.

Op zoek naar kinderopvang voor kind met beperking?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *