hapjes baby

Een spannende tijd is aangebroken: de eerste hapjes baby. Vanaf ongeveer vier maanden mag je naast de fles- of borstvoeding, ook eerste zogeheten oefenhapjes aan je kindje geven. Iedere baby begint aan zijn of haar eerste hapjes op eigen tempo, maar meestal ligt het tussen die vier en zes maanden. De belangrijkste bron aan voeding blijft tot zes maanden de borst- of flesvoeding. Dit is natuurlijk een leuke nieuwe fase, omdat je jouw kleintje kan laten wennen aan nieuwe smaken en structuren. Je gaat samen ontdekken wat hij of zij lekker vindt. Vooral die uitdrukkingen op het gezichtje bij de eerste hap van iets totaal nieuws, is een moment om niet te vergeten. Vergeet vooral niet je camera erbij te pakken, want dit gaat grappig beeldmateriaal voor later opleveren. Maar wat zijn de eerste hapjes van een baby?

Fruithapjes

Het is natuurlijk even wennen die nieuwe smaken en structuren, maar baby’s zijn vaak dol op fruit. Fruit is zoet en net als wij, zijn baby’s daar dol op. Het is wel de bedoeling dat je het fruit helemaal fijn prakt, zodat je kindje het gemakkelijk kan doorslikken. Ze zijn vooral dol op de varianten met een zachte textuur, zoals peer, perzik en banaan. Prak het fruit goed fijn en laat je kindje langzaamaan wennen aan de nieuwe smaak en structuur.

Groentehapjes

Ook voor groentehapjes geldt hetzelfde als bovenstaande. Maak je de hapjes zelf, dan kun je de groenten prakken of blenden. Baby’s zijn onder andere dol op: bloemkool, pompoen en erwtjes. Je kunt er ook voor kiezen om babyvoeding uit een potje te geven. Dit is vaak net zo gezond en wel zo makkelijk op sommige dagen. Je weet in ieder geval zeker dat jouw kindje de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgt. De voeding wordt namelijk samengesteld door artsen en diëtisten. Twijfel je over wat je het beste kunt geven aan jouw baby? Neem dan contact op met het consultatiebureau.

Hapjes voor je baby

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *