Beste babyvoeding

Dit is een vraagstuk waar waarschijnlijk veel ouders over nadenken. Maak jij de voeding voor je baby zelf? Of geef jij jouw kindje babyvoeding potjes? Je hoeft hierin natuurlijk geen definitieve keuze in te maken. Je kan er ook voor kiezen om het allebei te geven, afhankelijk van de situatie op dat moment. Wanneer je bijvoorbeeld meer tijd heb, kun je ervoor kiezen om het zelf te maken en het bijvoorbeeld in te vriezen voor een later moment. En wanneer je het een keertje ontzettend druk hebt of je bent onderweg, kun je voor voeding uit een potje kiezen. Maar wat is eigenlijk gezonder: babyvoeding uit een potje en zelfgemaakte babyvoeding?

Onderzoek

Je zou denken dat zelfgemaakte en verse voeding gezonder is, maar uit onderzoek is gebleken dat het voor babyvoeding niet altijd geldt. In 2016 is er een onderzoek gedaan, waaruit bleek dat zelfgemaakte hapjes 26 procent meer calorieƫn en 44 procent meer vet bevatten, dan babyvoeding uit een potje. Bovendien kwam in dit onderzoek naar boven dat er in potjes meer variatie aan groenten zit. Wat natuurlijk ook een rol speelt is, waar je de potjes koopt. Je kunt de reguliere potjes uit de supermarkt halen, maar er zijn ook genoeg andere aanbieders van babyvoeding. Zij maken de voeding vers, vriezen het direct in en bezorgen het vervolgens aan de deur. In principe gaan er dan vrijwel geen voedingsstoffen verloren.

Strenge regels

Daarnaast heeft Nederland strenge regels als het om babyvoeding gaat. De voeding wordt gemaakt met behulp van diƫtisten en artsen. De voeding wordt zo bereid, dat alle mineralen en vitamines bewaard blijven. De regels die gehanteerd worden rondom conserveringsmiddelen, zijn ontzettend streng. Door deze strenge regels kun je er vanuit gaan dat de voeding uit potjes veilig is en dat je kindje de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan mineralen en vitamines binnenkrijgt. Bij zelfgemaakte babyvoeding is dat nog weleens lastig in te schatten. Als je twijfelt over wat past bij jouw baby, neem dan even contact op met het consultatiebureau.

Babyvoeding uit een potje of zelf maken?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *