Voeding peuter 16 maanden

Als je kindje net geboren is, drinkt deze alleen maar melk. Maar als je baby een jaar is mag hij of zij al met de pot mee-eten. Dit houdt in dat ze een broodje mag bij het ontbijt  en de lunch en vaak al volledig met de avondmaaltijd. Het kan zijn dat je even wat uit de pannen moet halen en alles even kleiner moet maken, maar verder mag je kind bijna alles mee-eten. Toch zal jou kindje niet alles meteen lusten, je kind zal namelijk toch moeten wennen aan alle nieuwe smaken. Verder is het belangrijk dat de peuter heel veel drinkt en lekker veel fruit eet. Op internet en bij het consultatiebureau vind je voedingsschema’s zodat je een beetje in de gaten kunt houden of je peuter genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Uit een potje

Toch komt het soms voor dat je gebruik moet maken van kant en klaar eten voor je peuter. Gaan jullie bijvoorbeeld een hapje eten in een restaurant of een dagje uit? Er zijn van diverse merken potjes te koop in de supermarkt. Echter, deze potjes zijn niet zo gezond als je denkt. Er zitten conserveringsmiddelen in en zout. Dit is niet goed voor kleine kinderen. Zo bestaat er ook een mogelijkheid om potjes met vers eten te bestellen en die zijn onderverdeeld in voeding peuter 16 maanden, voeding peuter 17 maanden en voeding peuter 18 maanden. De groente voor deze potjes komen vers van het land en er worden geen toevoegingen bij gestopt. En de maaltijden bevatten alle voedingsstoffen en bouwstoffen die jouw kindje nodig heeft.

Kinderen en suiker

Als het aan de opa’s en oma’s ligt geven ze de baby al een lekker snoepje of ijsje. Maar het is verstandig om het geven van zoetigheid zo lang mogelijk uit te stellen. Suiker maakt een kind onrustig en ze kunnen hoofdpijn en darmklachten krijgen. Probeer zelf het goede voorbeeld te geven en vervang de snoep door iets anders.

Kinderen en eten

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *